JANWILLEM

ADRIE EN BART

Een wending voor onze magazineredacteur Adrie Boxmeer. Hij is sinds 1 mei in dienst van de NOS om samen met Omroep Zeeland en de lokale omroep WFM96 de politieke verslaggeving op Walcheren te versterken. Dit magazine is voor hem zijn laatste editie. Adrie is net 66. Mooi dat hij op de valreep nog een carrièreswitch maakt.

Peter de Lang, het kaderlid in de redactieraad, Adrie en ondergetekende zetten samen de inhoud van het magazine in elkaar. Adrie doet het meeste werk. Op mensen af, interviews, achtergrondinformatie verzamelen, geschikte foto’s erbij, artikel schrijven.

Natuurlijk zijn er veel meer mensen achter de schermen betrokken. Onze huisfotograaf Bert Janssen, onze vormgever Wilbert de Groot, redacteuren die de algemene artikelen leveren, de FNV-hoofd­redactie, de mensen die zorgen dat jullie het magazine krijgen. En last but not least, jullie, de leden en bestuurders die ons onderwerpen aanleveren.

Terugkijkend zien we hoofdlijnen in de producties van Adrie: verslagen van activerend vakbondswerk, arbeidsmigranten uitgebuit door werkgevers en huisjesmelkers, de energietransitie, technologische vernieuwing waardoor ons werk verandert, moderne afspraken over partnerschapsverlof, generatiepact, bedrijfs-AOW en verlofsparen. Actuele, frisse en boeiende artikelen met centraal de mensen om wie het gaat. Complimenten, Adrie!

De NOS kan zich in de handen wrijven met Adrie. Bart Speleers volgt Adrie op. Bart is nu redacteur voor FNV Magazine Senioren en kennen jullie van de rubriek Gefikst die verslag doet van geslaagde acties van leden en kaderleden. Janwillem Compaijen janwillem.compaijen@fnv.nl