SMAAKMAKENDE WEETJES

PEPER EN ZOUT

DOMME VRAGEN BESTAAN WEL

Hoe overtuig je de ander? Niet door te argumenteren, maar door vooraf de juiste vragen te stellen. Voordat mensen iets begrijpen, willen ze zich eerst begrepen voelen en dat lukt alleen met topvragen. Dit boek helpt je op weg om je topvragen samen te stellen en zo een betere luisteraar te worden.

Rik Moons Domme vragen bestaan wel Lannoo, € 30,-- www.lannoocampus.nl

FIT FAB 40

Voorbij de 40 komen de kilo’s er makkelijker aan en minder makkelijk af. Leer om in 10 stappen rond voeding, training en leefstijl toch fit en slank te blijven. Praktische tips, oefeningen en recepten.

Nanneke Schreurs Fit Fab 40 Kosmos, € 2,--

www.kosmosuitgevers.nl

DE WERELD VAN GISTEREN

De Oostenrijkse schrijver Stefan Zweig (1881-1942) beschrijft in zijn autobiografie Europa en zijn eigen tijd vanaf het begin van de twintigste eeuw. Zweig geloofde oprecht in een betere wereld. De twintigste eeuw had voor Europa een gouden tijdperk kunnen zijn maar het liep door de oorlogen op een allesvernietigende ramp uit.

Stefan Zweig De wereld van gisteren Rainbow, € 9,-- www.rainbow.nl

WE WAREN GEWAARSCHUWD

De Club van Rome rekende in 1972 door dat de wereld zou instorten omdat grondstoffen en voedsel niet oneindig zijn. Grote schaarste kwam in zicht door de toen ook al enorme bevolkingsgroei. Door nieuwe kennis en technologie zien de uitdagingen er nu anders uit dan in 1972. Maar het hoofdprobleem blijft toch, ook bij vergroening en verduurzaming, uitputting van de aarde door de grenzeloze consumptie. Volgens Jaap Tielbeke is voortgezette economische groei dan ook een onhoudbaar doel.

Jaap Tielbeke We waren gewaarschuwd. Das Mag, € 17,50 dasmag.nl

WIJ WENSEN U VEEL SUCCES MET UW VERDERE LEVEN

Herman van Lunen werkte als reclasseringsmedewerker met kleine en grote criminelen. Reclasseren is voor hem proberen de cliënten beter te begrijpen en ze met verstandige keuzes tot een normaler leven te brengen. In een interview in Trouw zei hij: ‘Mijn cliënten hebben dezelfde doelen als jij en ik. Ze willen een partner, een fijne plek om te wonen en geen geldzorgen. Daarbij zoek ik naar structuur en een passend sociaal netwerk.’

Herman van Lunen Wij wensen u veel succes met uw verdere leven Thomas Rap, € 24,-- www.thomasrap.nl

Colofon en redactieraad

COLOFON

HOOFDREDACTEUR Roosmarijn Linthorst-Schröder roosmarijn.schroder@fnv.nl EINDREDACTEUR Inge Pauw inge.pauw@fnv.nl REDACTIE Frank Smit frank.smit@fnv.nl SECTORREDACTIE Janwillem Compaijen, Adrie Boxmeer

FOTOGRAFIE SECTOR Bert Janssen, FNV, Pixabay REDACTIE-ASSISTENTIE Chantal van der Toorn chantal.vandertoorn@fnv.nl CONCEPT FNV en MPG. ADVERTENTIEVERKOOP Dunck COPYRIGHT Overname van artikelen is alleen toegestaan met bronvermelding en toestemming van de uitgever.

Deel deze pagina