VOORWOORD

REGIE WERKNEMER!

De FNV Pensioenacties 2019 hebben succes. Het Nationaal Pensioenakkoord van juni 2019 regelt dat de AOW minder snel omhoog gaat. Zou die eerst in 2021 op 67 jaar staan, nu wordt dat pas per 1 maart 2024. Betekende eerst een jaar hogere levensverwachting ook een jaar later AOW, nu is dat acht maanden. De AOW-datum blijft (helaas) wel opschuiven, maar langzamer.

Wat moeten we daarmee? Nou, heel veel. Zo’n rechtse regering kan ons wel steeds langer laten doorbuffelen, maar dat wil niet zeggen dat lichaam en geest dat net zo makkelijk bolwerken. De ouderdom komt met gebreken. Zie de stijgende AOW-datum maar eens te halen.

Eerder kunnen stoppen met werken, wordt nog belangrijker. In het Pensioenakkoord is hierin voorzien. Aan de cao-tafels kan de FNV afspreken dat werknemers met zware beroepen vanaf 2021 maximaal drie jaar eerder dan de AOW-datum met pensioen kunnen. Met als inkomensbasis een door de werkgever te betalen 21.000 euro per jaar, zonder de RVU - (Regeling Vervroegde Uittreding) - boete. Vanaf 2021 mogen werknemers 200 in plaats van 100 vakantiedagen sparen. Die kun je inzetten om eerder te stoppen. En dan hebben we nog het Generatiepact: een aantal jaren voor de AOW-datum bijvoorbeeld een dag per week korter werken. 80-90-100: 80 procent werken, 90 procent loon, 100 procent pensioenopbouw.

Dat moeten wel harde afspraken worden, met de regie in handen van jullie, de werknemers. Zodat jullie ontzorgd worden met garanties waar jullie op kunnen terugvallen. En zonder onderscheid naar functies. Want de drie jaar RVU-boetevrije op de 21.000 euro per jaar alleen laten gelden voor zware beroepen? Dat is ‘old school’ paternalisme. Oplossing: iedere cao-functie is een zwaar beroep. Laat mensen vooral zelf uitmaken of ze hun werk als zwaar ervaren. En zo ja, de regeling. Regie door de werknemer!

JANWILLEM.COMPAIJEN@FNV.NL